REFLEXIÓ DEL VÍDEO 'COLEGIO TARBUT'


El vídeo tracta sobre un missatge per als que no saben com se sent ser perseguit, apartat pel color de la teva pell o per la teva nacionalitat, religió o orientació sexual.

També pels que no saben que és perdre la democràcia, el moviment, les sortides amb els amics, perdre algun familiar o amics, veure acumular-se cossos, gana i desesperació.

Jo crec que diu que avui ens a tocat a nosaltres perquè ara tothom estem vivint algunes coses com no poder sortir al carrer, sortides amb els amics, o perdre algun familiar.

I fa dies que les escoles estan tancades i no podem anar per la Covid-19però hi ha gent que no pot anar perquè no pot abans de la Covid-19.

En el vídeo surten situacions històriques com Apartheid, Holocaust,Guerra Freda, Mares de la Plaça de Mayo, Ocupació Israel a Palestina, Corralito a Argentina, 11 setembre a Nova York.

Apartheid (1992-1979)

El Partit Nacional va aprovar lleis per legalitzar el racisme cap a qualsevol persona que no fos blanca. Així va començar el sistema de segregació racial sud-africà, conegut com a 'apartheid', que en la llengua africana significa "separació".
Los testimonios inéditos de la lucha contra el apartheidLa economía de la discriminación en el apartheid | El Imparcial

L'holocaust (1941-1945)

Gran extermini de persones, especialment la que té com a fi devastar un comitè social per motius de raça, religió o política.
60 fotos e imágenes de gran calidad de Holocausto - Getty ImagesHolocausto. Nunca más esa barbarie.

El genocidi del lloc jueu a les mans de l'caterva fatxa va ser un esdeveniment històric terrible que va ser terrible

Guerra Freda (1947 – 1991)

La Guerra Freda va ser un confrontament Polític, Econòmic, social, militar i informatiu. Que va ser Iniciat després de finalitzar la Segona Guerra Mundial. Entre el bloc occidental liderat pels Estats Units, i l'edifici de l'Est liderat per la Unió Soviètica.
Crisis en Venezuela, ¿un nuevo tipo de Guerra Fría?Innovadores | Estalla la Guerra Fría (digital) 3.0
Les Mares de Plaça de Maig (1977)


Les Mares de Plaça de Maig és una associació argentina formada durant la dictadura de Jorge Rafael Videla en, per tal de recuperar amb vida als detinguts desapareguts, inicialment, i després establir qui van ser els responsables dels crims de lesa humanitat i promoure el seu enjudiciament.
Madres de Plaza de Mayo - Wikipedia, la enciclopedia libreMadres de Plaza de Mayo Línea Fundadora - Wikipedia, la ...

Ocupació Israel a Palestina (1967)


Des de 1967 Cisjordània i la Franja de Gaza es troben sota ocupació militar israeliana, després de la Guerra dels Sis Dies, mentre que Jerusalem Aquest va ser annexada per Israel al mateix temps que reunificava tota la ciutat proclamant capital indivisible d'l'Estat d'Israel mitjançant la Llei de Jerusalem.Por qué el mundo debe solidarizarse con Palestina? | Noticias ...Aquesta va ser la que ens vas posar a classe

Corralito a Argentina (2001-2002)

A Argentina es va denominar corralito a la restricció de la lliure disposició de diners en efectiu de terminis fixos, comptes corrents i caixes d'estalvis imposada pel govern radical de Fernando de la rua.
Qué es el 'corralito'? | El corralito en la Argentina de De la Rúa ...Argentina trata de evitar la quiebra 18 años después del «corralito»

11 setembre a Nova York (2001)


Aquest succés personalment és l'únic que més conec de tots els que hi ha.

Van ser una sèrie de quatre atemptats terroristes suïcides comesos el matí del dimarts 11 de setembre de 2001 als Estats Units
Las series y películas sobre el 11S, el atentado que cambió la ...A 18 años del 11S, el cáncer ensombrece a Nueva York

Buscant informació sobre el 11-S m'ha sortit que les xifres de morts en Nova York per coronavirus ja superen a les víctimes del 11-S.

CONCLUSIÓ


Jo crec que o explica per a la gent que no li a tocat viure en països com Àfrica o que no li ha tocat viure guerres, i que ara ens a tocat a tots aquest confinament.










Comentarios

Entradas populares de este blog

CIRCO DE LAS MARIPOSAS

VER FUTBOL GRATIS FACIL

DIES DE QUARENTENA